Boj o pohár starosty obce

V sobotu 19. září 2015 se u příležitosti 110. výročí založení místního sboru dobrovolných hasičů v Rozsochatci uskutečnil již devátý ročník soutěže v požárním útoku O pohár starosty obce.

Program byl zahájen již v ranních hodinách společným fotografováním celého hasičského sboru u požární zbrojnice. Od půl jedenácté byla zahájena soutěž na fotbalovém hřišti, kde soupeřilo devět družstev mladých hasičů nejprve v požárním útoku klasickém a pak následoval požární útok na ruby, který spočíval v tom, že se prováděl pozpátku. V první soutěži se umístilo na 1. místě družstvo Čachotín C, na 2. místě Dolní Krupá C a na 3. místě Rozsochatec A. V požárním útoku na ruby zvítězilo družstvo Čachotín C. Pro soutěžící byly připraveny pěkné ceny, medaile a za obě první místa dostali mladí hasiči z Čachotína krásné dorty znázorňující stočené hadice.

Následovala přestávka, kdy se sjížděla družstva na soutěž dospělých. Přibližně v půl druhé zahájil soutěž starosta místních dobrovolných hasičů Jakub Dobrovolný slavnostním nástupem všech družstev. Soutěžit se začalo nejprve v kategorii žen, které se zúčastnilo také devět družstev. Zde se na 1. místě umístilo družstvo Rozsochatec B, na 2. místě Břevnice a na 3. místě Dolní Krupá. Po té si své síly změřila dvě družstva v kategorii veteránů. Na 1. místě se umístilo družstvo Kyjova a na 2. místě družstvo Rozsochatec. Další soutěžní kategorií byl požární útok mužů, kterého se zúčastnilo třináct družstev. Na 1. místě se umístilo družstvo Rozsochatec A, na 2. místě Břevnice a na 3. místě Střížov. Po vyhlášení výsledků a předání cen a pohárů vítězům, se i u dospělých konala netradiční soutěž pivní štafeta. V kategorii žen se na 1. místě umístilo družstvo Břevnice a v kategorii mužů Rozsochatec B.

Během celodenního soutěžení panovalo pěkné slunečné počasí a pro soutěžící i diváky bylo připraveno bohaté občerstvení.

/Lenka Hyršová/

nahoru | vytisknout

Copyright SDH Rozsochatec, www.sdh-rozsochatec.cz